Cezayir - Slovenya ve Bir Hata Daha



Dünya kupası maçlarından sıkıcı bir tanesini daha izledik. Cezayir taktik bilgisinden ziyade ruhuyla oynadı ve yapıp yapabileceklerini bir nevi göstermiş oldu. Maçın genelinde Ziani'nin sol kanattan ani çıkışları ve hırçın futbolu ile Breçko'nun kanatından gol aradılar. Breçko'nun da ileriye çıkmayı seven yapısından ötürü maç o kanatta daha çok seyretti. Cezayir mücadele etti ama yetenekli kısıtlı olduğundan bunu sonuca yansıtacak 2-3 tehlikeli atakları oldu, onlar da uzun toplar ve yapılan ortalarla. Slovenya ise çok sakin bir oyun sergiledi. Sürekli pas yaparak topa hakim olmayı düşündüler. Bu istedikleri pas organizasyonunu ceza sahasının içine kadar birkaç pozisyon dışında taşıyamadılar. Birsa'dan başka son pasları iyi değerlendiren bir isim göze çarpmadı. Maç bu halde iken oyuna sonradan giren Ghezzal yaptı yapacağını ve iki gereksiz sarı kartla direnen ve mücadele eden takımını eksik bıraktı. Nitekim kupadaki ikinci net kaleci hatasıyla Karen'in ayağından golü geldi Slovenya'nın. Hata ile gelen bu gol olmasaydı, on kişi rakibi karşısında gol bulacağını da pek sanmıyorum Slovenlerin. İngiltere ve Abd'nin bulunduğu grupta çok etkili bir 3 puan aldılar. Fakat bugün sahadaki futbola bakılırsa bu grupta şansları oldukça az.

Ayrıca bir ara yönetmen tribünden maçı takip eden Zidane'i gösterdi. O an içimde tarifsiz hisler belirdi. Sahada futbolu güzelleştirecek hiçbir şey yokken, ekranda beliren Zizou futboldaki tüm güzellikleri anımsatandı.



Dünya kupasının ikinçi büyük hatası. Bu sefer isim Fawzi Chaouchi. Maç boyu kötü bir oyun çıkarttı diyemeyiz ama çok basit bir hata yaptı. Kimi kaleciler turnuva başlangıcında dünya kupası topunun kötü olduğundan yakındılar. Kimileri ise vuvuzela seslerinin konsantrasyonu etkilediğini söylüyor. Bu tartışmalara dün kalesinde ilk hatalı golü gören Robert Green en doğru söylemle cevap veriyor: 'Hata tamamen bana ait. Ne vuvuzela ne başka bir şey.' Bu kaleci hatalarının devamı gelecek mi, bu dünya kupasına kaleci hataları yön verecek mi bundan sonraki maçlarda göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler