g grubu ilk maçları


g grubunun ilk maçı turnuvanın gruplarda en çok beklenen maçlarından fildişi sahili - portekiz maçıydı. gerek elemelerde, gerek hazırlık maçlarında rezalet performans gösteren, nani'nin de sakatlanmasıyla üstündeki yük gitgide artan bir portekiz en güçlü afrika takımı olarak görüldüğü için çokça desteklenen fildişi sahiliyle karşılaştı.
yıllar yılı altın jenerasyonunda dahi forvet sıkıntısı çekmiş portekiz, yine şaşaalı orta sahasının önünde liedson'a kalmıştı. fildişi'yse drogba'nın belirsizliğiyle sıkıntılı bir durumdaydı, yalnız drogba'sız fildişi'nin dişsiz file benzeyeceği yorumunu yapanları fena yanıltan bir oyun ortaya koydular. portekiz'in hücum silahlarını iyi kilitleyerek organize ataklarla bilinçli biçimde saldırdılar. karşılıklı sonu getirilemeyen ataklar ve güçlü orta sahalar ön plana çıkınca zevkli bir maç golsüz sona ermiş oldu.
fildişi drogba da gelince çok daha etkili bir ekip olacağı sinyalleri verirken portekiz 2006'da yakaladığı başarıya uzak gibi görünüyor. öyle ki favorisi olarak görüldüğü bu gruptan çıkamazlarsa eğer queiroz'un birinci adamlığı yeniden çokça sorgulanacaktır.

grubun akşamki maçındaysa futbolseverler bol gol ve tek kale maç umarken ikinci beklentileri boşa çıktı. zira, önceki maçlardan görüldüğü kadarıyla kuzey kore de dinamik bir futbol anlayışını benimsemişti ve fiziğe dayalı bir futbol oynamayan brezilya ilk yarı boyunca yüklense de savunmayı aşamadı ve kontra ataklarda zor anlar bile yaşadı.
ama, çağdışı antrenman teknikleri kullanan ve güney kore gibi kaliteli bir kadroya sahip omayan kuzey kore ikinci yarıda direnemedi ve kalesinde iki gol gördü.
bir parantez de jong tae-se'ye açmak gerekir tabii. kuzey kore takımı acayip bir ironi yaratırcasına bu adamın bireysel yeteneklerine bağlı. zaten kendisinin turnuva sonrası avrupa'ya yolculuğuna kesin gözüyle bakılıyor.
ayrıca bu maçın kuzey kore'de yayımlanmayacak olmasına ise söyleyecek söz bulamıyorum. kim jong-il'in, halkına bu tarz şeyleri şeyleri bile kısıtlayarak nereye varmaya çalıştığını bilemiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler