Japon Mucizesi



E grubunda Danimarka'yı alt edip bir üste çıkması beklenen Kamerun ilk maçında tökezledi. Üstelik hiç hesapta olmayan Japonya'ya karşı kaybetmesi şanslarını oldukça azalttı. Süper yetenek Eto'o ile, formda olan Webo ile bir gol bile bulamamalarındaki sebep ortasahasının işlememesi oldu. Fizikleriyle ortasaha hakimiyetini ele geçirceğini düşündüğümüz Kamerun, cılız Japon ortasahası karşısında oldukça zorlandı. Maçın başlarında uzun toplarla atak yapmaya çalışan Kamerunlular bunda başarısız olunca oyun kurucu durumundaki Makoun'un ayaklarına baktı. Makoun ise çok kötü bir maç çıkarttı, her topu hatalı kullandı, beklenilen ara toplarından eser yoktu sahada. Hatalı paslar furyasına katılan Kamerun defansı baskı bile yokken pas hataları yapmaya başlayınca Japon katı savunması başarılı sayıldı. Oyuna sonradan dahil olan Emana ise Makoun'dan adeta bayrağı almış gibiydi. Son dakikalarda top yapamayacağını anlayan Kamerun doldur boşalta yöneldi fakat bu da etkisiz oldu.Tek başına Eto'o'nun yapabileceği pek bir şey yoktu çünkü sahada çok yalnız kaldı. 86. dakikada Mbia'nın çatalda patlayan topu beraberliğe yaklaştıkları en net pozisyondu.

Japonlar için ise maç kendilerinin bile inanmayacağı şekilde gelişti. Savunmanın yan toptaki hatası sonucu boş kalan Honda'nın attığı golün üzerine maç boyu yattılar. Karşılarında etkisiz ve pas yapamayan bir takım olduğundan beklenmedik bir galibiyete kavuştular. Japonya'da öne çıkan isimler otoritelerin de tahmin ettiği üzere Hasebe, Honda ve Matsui gibi yetenekli isimler oldu. Böylelikle Japonlar ilk kez bir açılış karşılaşmasından galip ayrılırken, Kamerunlular ilk defa bir açılış karşılaşmasından mağlup ayrıldı.

Maç bu kadar sıkıcı ve futbol kalitesi düşük seyrederken, vuvuzela sesleri bir an için olsun susmaz ve kulakları tırmalarken, maçı anlatan Trt spikerinin futbolcuların isimlerini hatalı söylemesi ve ofsayt olan pozisyonun ardından ısrarla Japonların kaçırdığı golden bahsetmesi beni çok yordu. Ömer Üründür'lü Erdoğan Arıkan'a razıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler