feel it! ghana is here!


kurt teknik direktör olarak bildiğimiz radomir antic bugün çıkıp deseydi ki 'çocuklar, öyle rezalet bir futbol ortaya koyun ki herkes şaşırsın. biraz eğlenelim.' böyle bir futbol ortaya konabilirdi ancak. kağıt üstünde belki kupanın en kaliteli on kadrosundan birine sahip olan, pek çok futbolcusu avrupa'nın en üst düzey ekiplerinde forma giyen sırbistan bugün hayal kırıklığı yaratarak appiah'tan dolayı desteklediğimiz gana'ya yenildi.
maçın başında kadrolar açıklanırken ellerimizi ovuşturmamızı sağlayan krasic ve jovanovic kanatları hiç kullanamadılar, zigic pek aşina olduğumuz silik forvet kontenjanını doldurdu, pantelic ise set hücumu diye bir kavramdan bihaber, ayağına her geleni müsait pozisyonda dahi kaleye vurdu. kadroda yetkinliği tartışılan tek mevki orta saha da beklentileri boşa çıkarmayınca maçın kontrolü gana'ya geçti.
ilk yarı boyunca etkili ve bilinçli hücumlar geliştiren gana aradığı golü bulamadı. ikinci yarı fizik üstünlüğü daha belirgin hale gelir diye düşünülse de tam tersi oldu ve özellikle lazovic'in de girmesiyle sırbistan oyuna ağırlığını koydu. yalnız krasiç maçın kopabileceği anda çok müsait bir pozisyonda topu faruk gürsoy'un üzerine vurunca sırbistan bu ender gelen şansı da harcadı. saçma sapan kırmızı karttan sonra sırbistan yine etkili olmaya devam etse de bir sonuç gelmedi ve gana'nın ilk yarıda hak edip alamadığı galibiyeti kendi eliyle verdi.
rennes'in yıldızı asamoah gyan gana'yı sürükleyen isim olurken, takım çok iyi sinyaller verdi. sırbistan'ın bu berbat durumununsa ilk maç sendromuna bağlı olup olmadığını ikinci maç gösterecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler