Hollanda'nın Işığı




Turuncusuyla, futboluyla her zaman Dünya Kupası'na renk olabilmiş Hollanda, uzun zamandır yenilmeyen bir takım olarak bu turnuvanın favorilerinden. Futbol adına yapılması gereken şeyleri yapan, akıllı oynayan, ancak Bendtner gibi bir forveti barındırarak olayı baştan kaybetmiş Danimarka'yı rahat yendi.

Büyük takıma dair beklentilerden en saçması da bence 'rakibi bunaltsın, vızır vızır oynasın, aksın gitsin' şeklinde olanıdır. Bugün Hollanda'nın futbolu 'bekleneni veremiyor' olarak değerlendiriliyorsa bir kez daha düşünmeliler bence. Her hatta topu birbirine ulaştırmayı başaran, rakibini pas yaparak yorabilen, en etkili ayaklarının yokluğuna rağmen gruptaki en dirençli rakibi rahatlıkla geçen bir takım için 'bekleneni veremiyor' demek gülünçtür.

İkinci yarı oyuna giren Elia, Hollanda'dan istenilen iki çalım, bir ara pası, şova yönelik futbolu tek başına yerine getirdi. Olayı da rahatlattı. Robben gelsin görün hele...

Öte yandan Hollanda ile ilgili hoşuma giden bir detay da geçmişe dönüp 1'den 11'e forma numaralarıyla çıkmaya karar vermiş olmalarıydı. 23 numaralı çıkıntı Van Der Vaart'a dikkat edesim gelmedi hoşuma giderken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler