F Grubunda İlk Maçlar 1 - 1


Son şampiyon İtalya dirençli ve çok koşan Paraguay'a karşı özellikle ilk yarı oldukça zorlandı. İlk yarı genelinde Paraguay'ın ayağa tek pasları ve İtalyanlar oyun kurarken uyguladıkları pres görüldü. Enerjileri hiç bitmicek sandım bir ara. Bu iyi futbolları sahadayken yarı bitmeden gollerini de buldular. Cannavaro'nun üstünden hiç de zorlanmadan kafayı vurdu Alcaraz. İkinci yarı sanki başka bir İtalya gördük sahada, buna çok koşan ve yorulan Paraguaylıların da etkisi vardı. Pepe sazı eline aldı ve beni hayran bıraktı kendine. Sol kanatta her yere bastı, her aldığı topla dikine oynadı ve oldukça etkili oldu performansı. Pepe'ye en büyük yardımı Montolivo yaptı, beklenmedik şutları ve pas trafiğini iyi yönetmesi etkiliydi. Iaquinta ve Gilardino ileride pek bir şey yapamadılar. Forvette sıkıntı çekeceği aşikar İtalya'nın. Camoranesi bu takımda yer almalı diye düşünüyorum. Girdi ve takımın ateşine ateş kattı. Sert ve hırslı yapısı tam İtalya'nın tarzına göre fakat biraz daha sertliğine hakim olmalı. Paraguay açısından ise çok önemli bir puan alındı ve sahadaki futbol özellikle ilk yarı sergilenen umut verdi. Son vuruşları daha iyi yapmaları lazım, zira gol olan şuttan başka kaleci bulan şutları yok.

Ayrıca maçın Meksikalı hakemi Dünya kupası maçına yakışmayan bir yönetim gösterdi. Sonuca direk etki eden hatası olmadı ama İtalya'da Camoranesi'yi 2 kez affetti. İki defa kırmızı kart görmesi gerekirdi sert adamın. Bir diğer ayrıntı ise ; yine bir kaleci hatasından gelen gol. Boşa çıktı kaleci Villar ve De Rossi boş kaleye gönderdi.




Yeni Zelanda maçın başında Slovakya'ya ilerde pres uygulayarak bizi hafife almayın sinyali verdi. Daha sonra Slovakya maçın sonuna kadar oyunu hakimiyetine aldı. Etkili de oynadılar 50. dakikaya kadar golü bulamamaları şaşırtıcı oldu. Tanıdık bir isim Vittek kafayla attı golünü. Sonrası büyük bir teknik adam hatasından ibaret. Takımına oyunu rölantiye almasını iletmiş olacak ki Slovakya kendi yarı sahasında Yeni Zelanda'yı bekledi ve aldığı toplarla da golden ziyade pas yaparak dinlenmeyi düşündü. Yeni Zelanda'nın yapacağı pek bir şey yoktu maç böyle sıkıcı bir havada seyretti golden sonra. Nitekim 'maç 90 dakika ne olacağı belli olmaz' düşüncesi bu maç için gerçekleşti ve kimsenin beklemediği bir anda yandan kesinlen ortaya Reid kafayı vurdu. Birer puanı paylaştılar fakat bu sonuç Slovakya için umut yitirici oldu. Paraguay'la final tadında bir karşılaşmaya çıkacaklar. Yeni Zelanda bir puan aldı ama gruptan çıkmaları imkansız bu kadroyla.

Slovakya'da Fenerbahçe'nin yeni transferi Stoch'u izleyemedik sayılır. Aynı şekilde Beşiktaş'ın topçusu Holosko'yu da. Fakat bize kendini izlettiren ve dikkat çeken isim Weiss oldu. Çok teknik ve bileklerine hakim. Şovdan biraz daha kaçınıp görerek oynarsa Paraguay karşısında en büyük silahi olabilir Slovakların.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler